Witam,
zależy ale mała ilość nie powinna przeszkadzać.
Pozdrawiam
Witam serdecznie.
Może Pani jeść masło :) Tłuszczu nie powinniśmy się bać. Jest niezbędny w prawidłowej diecie.
Pozdrawiam,
Katarzyna Wawrzyniak
k.wawrzyniak@odzywiajsiezdrowo.pl
Witam Panią,
Wszystko zależy od tego jak długo jest już Pani na diecie stabilizacyjnej, jak wyglądała Pani dieta itp. Nie mniej jednak uważam że niewielkie ilości masła nie zaszkodzą. Sa tez inne zamienniki masła np. oliwa z oliwek, pasta z awokado.
W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Spożywanie naleśników ze szpinakiem w diecie lekkostrawnej – odpowiada Mgr inĹź. Aleksandra ĹťyĹowska
- Sposoby na ograniczenie tłuszczów – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Masło na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Stosowanie awokado zamiast masła – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Czy tłuszcze takie jak margaryna lub masło rzeczywiście przyczyniają się do miażdżycy? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czym zastąpić masło? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Spożywanie jajek na diecie redukcyjnej – odpowiada Ewa Kozłowska
- Owsianka z jogurtem naturalnym na diecie – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska
- Kanapki w diecie przy wrzodach żołądka – odpowiada Ewa Kozłowska
artykuły
Sposoby na obniżenie cholesterolu
Jeśli chcesz zadbać o odpowiedni poziom cholestero
Owsianka może szkodzić zdrowiu, gdy przygotujesz ją w ten sposób
Owsianka jest powszechnie uważana za zdrową. Jedna
Jak wzmacniać odporność poprzez dietę? Rozmowa z dietetykiem Anną Kuczkin
Co jeść, żeby nie chorować? Jak komponować posiłki