Zanim zaczniesz odchudzanie
Nadejście wiosny i zbliżające się lato stają się motywacją wielu osób do zrzucania nadprogramowych kilogramów. Baszar El-Helou z Pracowni dietetycznej WANILIA, opowiada o tym, jakie kroki należy podjąć, by odchudzanie nie wyrządziło naszemu organizmowi negatywnych symptomów.
Witam,
zależy ale mała ilość nie powinna przeszkadzać.
Pozdrawiam
Witam serdecznie.
Może Pani jeść masło :) Tłuszczu nie powinniśmy się bać. Jest niezbędny w prawidłowej diecie.
Pozdrawiam,
Katarzyna Wawrzyniak
k.wawrzyniak@odzywiajsiezdrowo.pl
Witam Panią,
Wszystko zależy od tego jak długo jest już Pani na diecie stabilizacyjnej, jak wyglądała Pani dieta itp. Nie mniej jednak uważam że niewielkie ilości masła nie zaszkodzą. Sa tez inne zamienniki masła np. oliwa z oliwek, pasta z awokado.
W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Spożywanie naleśników ze szpinakiem w diecie lekkostrawnej – odpowiada Mgr inĹź. Aleksandra ĹťyĹowska
- Masło na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Sposoby na ograniczenie tłuszczów – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Serki zamiast masła na diecie redukcyjnej – odpowiada Julita Krawczyk
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Ilość spożywanych bakalii przy diecie – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Stosowanie awokado zamiast masła – odpowiada Eliza Gosławska
- Owsianka z jogurtem naturalnym na diecie – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska
- Czy organizm może normalnie funkcjonować bez masła? – odpowiada Eliza Gosławska
- Jedzenie czipsów na diecie – odpowiada Mgr inĹź. Aleksandra ĹťyĹowska