Spożywanie pieczywa i węglowodanów w diecie redukcyjnej

Witam, dostałam ostatnio od dietetyka diete na redukcję. Składa ona sie z 5-6 posiłków w zależności o której pójdę spać. Każdy posiłek jem co 3 godziny, składa się z 60g pieczywa i 40g białka oprócz obiadu w którym jem 50g ryzu/makaronu i białko. Czy to nie za dużo węgli na diecie? Czy spożywanie pieczywa zwłaszcza w ostatnim posiłku jest na pewno odpowiednie? Proszę o pomoc
KOBIETA, 19 LAT ponad rok temu

Jest to jak najbardziej odpowiednia ilość produktów węglowodanowych w diecie redukcyjnej. Węglowodany na noc można spożywać, ale powinny to być węglowodany złożone. Wspomagają one dobry sen, który jest również bardzo ważny podczas procesu odchudzania. Nie trzeba się ich bać. Badania wskazują, że nie tyje się od węglowodanów, a od nadmiaru kalorii. Nie ma przeciwwskazań do spożycia pieczywa na kolację. Nie zakłóci to odchudzania jeśli tylko kolacja będzie mieć odpowiednią kaloryczność.
Pozdrawiam serdecznie!

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

portal.abczdrowie.pl
Patronaty