Spożywanie rozmrożonej fasolki szparagowej

Wczoraj zrobiłam sałatkę z zieloną fasolką szparagową z mrożonek, rozmrażałam ją niecałe 10 minut w mikrofalówce kiedy wyciągnęłam była gorąca, niestety zapomniałam ją ugotować, jadłam ją wczoraj wieczorem i dzisiaj rano, przeczytałam dzisiaj że na surowo jest trująca, czy to że ją rozmroziłam i była dość gorąca oznacza że nie mam się czym martwić bo bardzo się przestraszyłam.
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Ekologiczne warzywa i owoce

Nie ma powodów do zmartwień. Jeśli od wczoraj nie miała Pani żadnych dolegliwości od strony przewodu pokarmowego to nic się nie stało. Następnym razem najlepiej nie rozmrażać w mikrofalówce tylko zamrożoną fasolkę wrzucić na gotującą się wodę. Świetnie się w ten sposób ugotuje i będzie gotowa do jedzenia.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty