Zapytaj lekarza

7 4 2 , 0 4 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Spożywanie rozmrożonej fasolki szparagowej

Wczoraj zrobiłam sałatkę z zieloną fasolką szparagową z mrożonek, rozmrażałam ją niecałe 10 minut w mikrofalówce kiedy wyciągnęłam była gorąca, niestety zapomniałam ją ugotować, jadłam ją wczoraj wieczorem i dzisiaj rano, przeczytałam dzisiaj że na surowo jest trująca, czy to że ją rozmroziłam i była dość gorąca oznacza że nie mam się czym martwić bo bardzo się przestraszyłam.
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?

Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.

Nie ma powodów do zmartwień. Jeśli od wczoraj nie miała Pani żadnych dolegliwości od strony przewodu pokarmowego to nic się nie stało. Następnym razem najlepiej nie rozmrażać w mikrofalówce tylko zamrożoną fasolkę wrzucić na gotującą się wodę. Świetnie się w ten sposób ugotuje i będzie gotowa do jedzenia.

Absolwentka technologii żywności i żywienia człowieka na SGGW w Warszawie. Ukończyła kursy doskonalące umiejętności pracy jako psychodietetyk i doradca dietetyczny.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy