Wartości odżywcze mięs pieczonych na grillu elektrycznym

Czy pieczenie mięs na grillu elektrycznym jest zdrowsze od smażenia na patelni?
MĘŻCZYZNA, 19 LAT ponad rok temu

Witam serdecznie,

Pieczenie mięs jest zdrowsze od ich smażenia ponieważ nie używamy przy tym dużej ilości tłuszczu.

Pozdrawiam
mgr Joanna Wasiluk
dietetyk

0

Witam,

Oczywiście. Wszystkie potrawy, które przyrządzamy na patelni z dodatkiem tłuszczu (smażymy) są bardziej kaloryczne, a samo smażenie nie jest najzdrowszym sposobem przygotowywania potraw. Gratuluję wyboru grilla elektrycznego.
Pozdrawiam,
Magdalena Rapacka

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty