Wartości odżywcze mięs pieczonych na grillu elektrycznym
Czy pieczenie mięs na grillu elektrycznym jest zdrowsze od smażenia na patelni?
Witam serdecznie,
Pieczenie mięs jest zdrowsze od ich smażenia ponieważ nie używamy przy tym dużej ilości tłuszczu.
Pozdrawiam
mgr Joanna Wasiluk
dietetyk
Witam,
Oczywiście. Wszystkie potrawy, które przyrządzamy na patelni z dodatkiem tłuszczu (smażymy) są bardziej kaloryczne, a samo smażenie nie jest najzdrowszym sposobem przygotowywania potraw. Gratuluję wyboru grilla elektrycznego.
Pozdrawiam,
Magdalena Rapacka
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Grillowanie to jedna z ulubionych form przyrządzan
Wielkanoc ma smak tradycji. W domach pachnie serni
Kto z nas nie lubi grillowanego mięsa, wędzonych k