Proponuję udać się do dietetyka.
Ryż czerwony, podobnie jak brązowy, jest ryżem pełnoziarnistym, zawiera mnóstwo błonnika, witamin i składników mineralnych. Zdecydowanie warto włączyć go do swojej diety - obok ryżu brązowego czy czarnego.
Szanowna Pani,
Ryż czerwony będzie podobny do ryżu brązowego. Jest w nim wiele składników odżywczych i duża ilość błonnika.
Z poważaniem,
mgr Sławomir Kula, dietetyk kliniczny - Poznań
Poradnia Dietetyczna Świat Odżywiania
www.swiatodzywiania.pl
Witam.Ma podobne zalety do ryżu brązowego.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zastąpienie ryżu kaszą w trakcie diety odchudzającej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wartości odżywcze kaszy pęczak – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska
- Wartości odżywcze spożytych produktów – odpowiada Mgr inż. Barbara Dąbek
- Spożywanie białego ryżu a zdrowie – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Czym zastąpić makaron, ziemniaki i ryż na diecie? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Chleb zaparzany i jego wartości odżywcze – odpowiada Magdalena Rapacka
- Wartości odżywcze wafli ryżowych i chipsów błonnikowych – odpowiada Roma Wojtewicz
- Czy soja jest szkodliwa? – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Wartości odżywcze musli – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Działanie herbatek przeczyszczających i wartość odżywcza pieczywa – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
artykuły
Czerwony ryż - właściwości i zastosowanie w kuchni oraz medycynie
Czerwony ryż to mało popularna odmiana ryżu, która
Chirurg mówi, jak wydłużyć życie o 13 lat. Proste i niedrogie
Jakie zasady zdrowego odżywiania zbliżą nas do dłu
8 najlepszych przekąsek dla cukrzyków
Cukrzyca to nie wyrok Osoby ze zdiagnozowaną cukrz