Dzień Dobry,
łączenie składników pokarmowych w posiłkach jest jak najbardziej prawidłowe. Mimo trawienia na innych etapach przewodu pokarmowego nie ma konieczności spożywania ich w oddzielnych posiłkach. Nie ma badań naukowych potwierdzających korzystny wpływ diety rozdzielnej.
Pozdrawiam,
mgr Natalia Główka
www.nutricus.pl
Witam Panią
Samo połączenie białek z tłuszczami nie stanowi niebezpieczeństwa. Proszę zwrócić jednak uwagę na rodzaj tłuszczu i sposób obróbki kulinarnej.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Łączenie węglowodanów z białkiem – odpowiada Mgr Monika Więckowska
- Czy można jeść owsiankę z owocami? – odpowiada Mgr Monika Więckowska
- Zawartość białek i węglowodanów w diecie – odpowiada Natalia Ulewicz
- Łączenie składników w posiłkach – odpowiada Urszula Forenc
- Codzienna dawka węglowodanów, białek i tłuszczy – odpowiada Ewa Kozłowska
- Łączenie pomidorów i sera – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Łączenie pomidorów z twarogiem – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Stosowanie diety rozdzielnej – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Czy można jeść surowe płatki owsiane? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy picie alkoholu w białaczce włochatokomórkowej szkodzi? – odpowiada Lek. Agnieszka Barchnicka
artykuły
Z tym nigdy nie łącz ziemniaków. Obciążają żołądek, nasilają procesy gnilne w jelitach
Ziemniaki od wieków stanowią podstawę polskiej kuc
Najgorsze połączenia w diecie. Spowalniają trawienie, pogarszają cerę i powodują tycie
Niektóre połączenia produktów mogą działać przeciw
Daktyle na odchudzanie, trawienie i serce. Właściwości, o których mało kto mówi
Daktyle od lat cieszą się popularnością, ponieważ