Witam, produkty mleczne poddane fermentacji (jogurty, kefiry, maślanki, sery) nie powinny powodować objawów nietolerancji. Jednak zachęcam do obserwowania swojego organizmu po spożyciu tego typu produktów i jeśli pojawią się niepożądane objawy, to zachęcam do zrezygnowania z ich spożywania.
Po wskazówki i przepisy dietetyczne zapraszam również na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
Kamila Ziemann Dietetyka
60 poziom zaufania

Witam
Ser żółty nie powinien uczulać, ale proszę właczenie jego w małej ilości i poobserwowanie organizmu.
Pozdrawiam
Kamila Ziemann

0

Witam serdecznie,

Alergia na mleko najczęściej związana jest z nietolerancją laktozy. Sery żółte nie posiadają laktozy i z tego względu nie powinny uczulać. Jednak proszę stopniowo wprowadzać ser do diety i obserwować swój organizm.

Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
dietetyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty