Wartość indeksu glikemicznego
Diabetolog, lek. med. Grażyna Korzeniewska wyjaśnia w filmie, czym jest indeks glikemiczny. Chcesz wiedzieć więcej na ten temat? Koniecznie zapoznaj się z wypowiedzią eksperta.
Bezpieczna kaloryczność diety redukującej to ok. 1300-1400kcal w wartościowych produktach, jednocześnie konieczność włączenia ćwiczeń, bo sama dieta może nie wystarczyć. Na 1 kg tkanki tłuszczowej trzeba zredukować 7000 kcal.
Witam,
ok. 1200-1300kcal. Radziłabym też przynajmniej 2x tydz. uprawiać sportu aerobowe (min. po 40min.).
Powodzenia
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta 1000 kalorii - efekty – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Ile kalorii dziennie powinnam spożywać? Porszę o radę – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Jak utrzymać efekt po diecie i jeszcze schudnąć? – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Ile kalorii przyjmować dziennie? – odpowiada Agnieszka Kuczewska
- Ile kalorii powinna spożywać dziewczynka, która ma 12,5 lat? – odpowiada Julita Krawczyk
- Ile kalorii dziennie dostarczać organizmowi? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Ile mam spożywać kalorii dziennie, żeby nie przytyć? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Brak efektów odchudzania pomimo diety i ćwiczeń – odpowiada Mgr inż. Ilona Olejnik
- Ile kalorii dziennie powinnam jeść? – odpowiada Agnieszka Kuczewska
- Właściwa ilość kalorii dziennie dla 23-latki – odpowiada Mgr Natalia Mogiłko
artykuły
Gwiazda TVN schudła 11 kg w tydzień. Przed nią kolejne wyzwanie
Kinga Zawodnik, prezenterka TVN Style, ważyła 150
Była najcięższą kobietą świata. W schudnięciu pomogły operacja, dieta i seks
Kiedyś była najcięższą kobietą świata, dziś trudno
Deficyt kaloryczny - co to jest, jak wyliczyć deficyt kaloryczny, ile kalorii jeść, żeby schudnąć
Deficyt kaloryczny to element, bez którego utrata