Wg podanych danych wg zapotrzebowania energetycznego, przy takim wysiłku wychodzi ok 2100 kcal na dzień. Prawidłowy rozkład dzienny powinien wyglądać 158g białka (630kcal), 210g węglowodanów (840kcal), 70g tłuszczów (630kcal)
Na śniadanie zasób energetyczny powinien wynosić 25% czyli 525 kcal, II śniadanie 12,5% czyli 263 kcal, obiad 35% czyli 735 kcal, podwieczorek 7,5% czyli 158 kcal, oraz na kolację 20% czyli 420 kcal. Jadłospis zależy od Pani upodobań. Należy także pamiętać, że przed rozpoczynaniem diety, każdy powinien skontaktować się z lekarzem celem konsultacji czy dana dieta jest dla niego odpowiednia. Pozdrawiam
Witam!
Dokładne, indywidualne zalecenia żywieniowe mogą być podane po zebraniu wywiadu żywieniowo-chorobowego. Wskazówki żywieniowe znajdują się na mojej stronie http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Rozkład posiłków w diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Rozkład posiłków na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- O której powinnam jeść kolację na diecie redukcyjnej? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Minimalne zapotrzebowanie energetyczne przy 176 cm wzrostu – odpowiada Mgr Leszek Kosowski
- Jak ułożyć zbilansowany jadłospis? – odpowiada Roma Wojtewicz
- Pieczywo chrupkie na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Maria Ochmańska
- Rozkład węglowodanów, białek i tłuszczów na diecie redukcyjnej – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Rozplanowanie posiłków w diecie 1500-1600 kcal – odpowiada Natalia Ulewicz
- Jak powinna wyglądać kolacja na diecie redukcyjnej? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Zapotrzebowanie kaloryczne w diecie redukcyjnej – odpowiada Magdalena Rapacka