Witam! Ukryty cukier znajduje się w produktach tj: jogurty smakowe, serki smakowe, soki i nektary, słodkie napoje gazowane i niegazowane, wody smakowe, chrupki do mleka, słodycze, dżemy, miód, marmolada itp. Po więcej porad żywieniowych zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Witam serdecznie,
Jak najbardziej produkty które Pani wypisała są bogate w cukry proste. Proszę również wyszukać w internecie informację o Indeksie Glikemicznym i sugerować się tą listą produktów. Ograniczać należy produkty, które mają wysoki IG.
W razie dodatkowych pytań zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Główne źródła cukrów prostych – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Ograniczenie cukrów prostych przy hipoglikemii reaktywnej – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Jakie produkty zawierające cukry proste o wysokim IG najlepiej zjeść tuż po przebudzeniu? – odpowiada Dr n. zdr. Maja Czerwińska-Rogowska
- Dieta redukcyjna a spożywanie dżemu i miodu – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jak interpretować zawartość cukru przy indeksie glikemicznym? – odpowiada Mgr Ewelina Kozłowska
- Jak ograniczyć poziom cukru w diecie? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Sposoby na zmniejszenie apetytu i uczucie sytości – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jaki powinien być próg indeksu na diecie o niskim indeksie glikemicznym? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie produkty wykluczyć przy insulinooporności? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Co zamiast cukru? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Słodycze dla cukrzyków. Na jakie przysmaki mogą sobie pozwolić diabetycy?
Osoby chore na cukrzycę nie mogą przebierać wśród
Indeks glikemiczny (IG) - charakterystyka, korzyści zdrowotne, produkty
Indeks glikemiczny (IG) to skala, która ocenia, ja
Czarna lista produktów. Podnoszą cukier szybciej niż batonik
Wiele produktów spożywczych ma wyższy indeks glike