Oznaczenia na ekologicznych jajkach

Witam,

w diecie Pani córki mogą znaleźć się:

- tofu (wzbogacane w wapń),
- mleko sojowe
- fasola,
- soja,
- soczewica
- jarmuż,
- mak,
- płatki owsiane,
- migdały,
- natka pietruszki,
- ryby drobno ościste,
- soczewica,
- boćwina,
- amarantus,
- orzechy włoskie,

aby wapń był lepiej przyswajalny warto zadbać o to, by posiłki były zróżnicowane.
Np. migdały zawierają znaczne ilości fosforu, który jest potrzebny do przyswojenia wapnia pochodzącego np. z mleka sojowego, dlatego warto je ze sobą łączyć.

Zapraszam do zapoznania się z artykułami oraz przepisami, znajdującymi się na prowadzonym, przeze mnie blogu http://fit-amina.blogspot.com/

Pozdrawiam,
Magdalena Borowiec

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty