Zapytaj lekarza

7 4 2 , 8 8 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Zanim zaczniesz odchudzanie

Nadejście wiosny i zbliżające się lato stają się motywacją wielu osób do zrzucania nadprogramowych kilogramów. Baszar El-Helou z Pracowni dietetycznej WANILIA, opowiada o tym, jakie kroki należy podjąć, by odchudzanie nie wyrządziło naszemu organizmowi negatywnych symptomów.

Witam serdecznie,

Ryby nie przyprawiałabym zbyt intensywnie ponieważ w ten sposób ,,zabijemy'' smak ryby. Proponuje lekko skropić sokiem z cytryny, dodać pieprz i odrobinę soli.

Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

Specjalista w zakresie dietetyki.
0

Witam, to wyłącznie sprawa gustu i smaku:) być może połączenie rozmarynu i estragonu będzie dla Pani odpowiednie. Niektórym osobom także bardzo "pasuje" dodatek soku z cytryny lub szczypta białego pieprzu.

Serdecznie pozdrawiam, a w celu ustalenia indywidualnej diety zapraszam na www.dietoterapia.waw.pl

Dietetyk, absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW.
0

Witam.
Ryby najlepiej przyprawiać tylko delikatnie solą, pieprzem, papryką oraz skropić sokiem z cytryny. Nie używamy gotowych przypraw ponieważ zawierają glutaminian sodu i gluten, który zjadany w nadmiarze działa niekorzystnie na nasz organizm.
Pozdrawiam Julita Krawczyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy