Witam serdecznie,
Ryby nie przyprawiałabym zbyt intensywnie ponieważ w ten sposób ,,zabijemy'' smak ryby. Proponuje lekko skropić sokiem z cytryny, dodać pieprz i odrobinę soli.
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Witam, to wyłącznie sprawa gustu i smaku:) być może połączenie rozmarynu i estragonu będzie dla Pani odpowiednie. Niektórym osobom także bardzo "pasuje" dodatek soku z cytryny lub szczypta białego pieprzu.
Serdecznie pozdrawiam, a w celu ustalenia indywidualnej diety zapraszam na www.dietoterapia.waw.pl
Witam.
Ryby najlepiej przyprawiać tylko delikatnie solą, pieprzem, papryką oraz skropić sokiem z cytryny. Nie używamy gotowych przypraw ponieważ zawierają glutaminian sodu i gluten, który zjadany w nadmiarze działa niekorzystnie na nasz organizm.
Pozdrawiam Julita Krawczyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Przepis na dietetyczne sałatki i potrawy z kaszą i kurczakiem – odpowiada Mgr inż. Justyna Antoszczyszyn
- Czy te zioła mogły wejść w interakcję z tym lekiem? – odpowiada Mgr Ewa Wójcik
- Stosowanie pieprzu w diecie – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakie zioła mogą pomóc w diecie redukcyjnej? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Co powinna jeść osoba po przejściu żółtaczki typu A? – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Jak zachęcić dwulatka do spożywania posiłków? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Składniki pokarmowe soli i pieprzu – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska
- Jak przypraw używać w daniach dla cukrzyka? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Skład gotowego, wędzonego łososia – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czym można popijać Euthyrox? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga