Witam serdecznie,

Proszę sięgać po serki jak najbardziej naturalne. Należy zawsze czytać etykiety - im krótszy skład produktu tym lepiej. Zwróci Pani uwagę aby serek miał jak najmniej soli, sodu i cukru. Nie radzę sięgać po serki smakowe, ponieważ np serek o smaku rzodkiewki ma jedynie odrobinę dodatku rzodkiewki( a zdarza się że wcale) a pozostała cześć to aromaty i chemia, która nadaje smak danego warzywa. Polecam np serek Bieluch naturalny. Zamiast masła można również przesmarować delikatnie pieczywo oliwą z oliwek lub musztardą(ale także dobrej jakości)

W razie dodatkowych pytań zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0

Dzień dobry,

Jedna łyżeczka masła czy margaryny ma około 40-45 kalorii. Zamiast masła można używać np. serek twarogowy, musztardę itp. Można przygotować własne pasty do kanapek np. z ryb, jajek, sera twarogowego z dodatkiem rzodkiewki czy szczypiorku.

Po przepisy zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl

Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty