Zanik zgagi po spożywaniu surowych owoców i warzyw

Od mlodych lat piekla mnie zgaga.Od roku jem tylko surowe owoce i warzywa i nie mam tych problemow .NIe piecze mnie zgaga i czuje sie dobrze mam dobre winiki krwi i dory holestyrol am mam 52 lata.CZy robie dobrz.
KOBIETA, 51 LAT ponad rok temu

Witam serdecznie, opisana przez Panią sytuacja wskazuje na to, że po zmianie diety na warzywa i owoce, które w większości maja działanie alkalizujące (odkwaszające) pozbyła się Pani nadkwaśności i związanej z nią zgagi.
Stosowanie diety owocowo - warzywnej przez okres np. 6 tygodni jest dobrym sposobem na oczyszczenie organizmu, odkwaszenie, usunięcie toksyn, metali ciężkich, przywrócenie właściwej mikroflory jelitowej. Natomiast stosowanie takiej diety przez okres dłuższy może w perspektywie skutkować niedoborami, np. wit. B12, D, E, wapnia, cynku, a przede wszystkim białka i tłuszczu. Dobrze by było zatem gdyby wzbogaciła Pani swoją dietę produktami, które uzupełnią braki, np. warzywa strączkowe (soczewica, fasola, ciecierzyca), orzechy i migdały, awokado, kasza jaglana, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy).
Jeżeli byłaby Pani zainteresowana bardziej szczegółową poradą dot. stosowanej przez Panią dietą zapraszam do gabinetu w Gdyni www.dietanacodzien.com
Pozdrawiam
Magdalena Drażba

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty