Witam Panią,
na rynku sa dostęne rózne formy. Produkty w puszkach można śmiało jeść, aczkolwiek należy pamiętaj, że proces konserwacji niestety zabija wiele cennych wartości odżywczych. Podczas gotowanoa też tak jest, ale wiecej pozostaje w produkcie. Nie ukrywam, że lepiej byłoby jakby Pani sama ugotowała sobie taką fasolę, ale w sytuacjach, gdy nie ma takiej możliwości lub czasu, zamiana jej na fasolę puszkową będzie ok :)
Witam serdecznie,
składników odżywczych jest mniej, ale to dobra alternatywa jeżeli nie może Pani przygotować posiłku w domu.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta a ćwiczenia na siłowni – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Spożywanie warzyw konserwowych z puszek – odpowiada Mgr Agnieszka Biernat
- Spożywanie warzyw a nowotwory – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Dieta nisko-wapniowa dla dziecka – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Co powinna jeść kobieta karmiąca piersią, by dziecko było zdrowe? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Jak powinna wyglądać dieta w drożdżycy? – odpowiada Mgr inż. Ilona Olejnik
- Dieta a wafle ryżowe – odpowiada Roma Wojtewicz
- Ile trzeba jeść ryb w skali tygodnia? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jedzenie i picie przy arytmii serca – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Dieta a karmienie piersią – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
artykuły
Zdrowe i szybkie potrawy dla diabetyka
Potrawy dla diabetyków powinny zawierać jak najmni
Czarna fasola - przepisy, właściwości i przeciwwskazania
Czarna fasola jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa
Jak działa kwas acetylosalicylowy obecny w aspirynie? (WIDEO)
-Oczywiście kichnąłem kiedy zapowiedziałaś ten t