Zapytaj lekarza

7 4 0 , 0 5 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wapń: Pytania do specjalistów

Jak odczytać takie wyniki badań hormonalnych?

Wapń całkowity 2,15 mmol/L 2,2-2,65, anty tg,1 IU/mL (0-4) ,antytpo6,1IU/mL(0-9).Tsh 1914uIU/ml (0,38-5,33) ft4 0,80ng/dL(0,65-148).Zmiana ogniskowa lito...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

O czym świadczą moje wyniki?

Dzień dobry, około dwa tygodnie wykonałam badanie krzywej cukrowej insulinowej, są one następujące: glukoza na czczo: 92mg; po 1h 110mg; po 2h 69 mg insulina...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Bartłomiej Grochot

Co znaczy dokładnie taki poziom wapnia?

Co znaczy poziom wapnia 10,92 mg/dl zamiast maksymalnie 10,5?? Wszystko inne w normie (Sód, potas,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co oznaczają moje wyniki krwi oraz moczu?

Witam potrzebuje pilnej interpretacji wyników badań krwi i moczu. Wapń...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy powinnam brać również wapno?

Dzień dobry, mam stwierdzoną tężyczkę utajoną, biorę magnez,D3, amitryptylinę, ethyrox, czy powinna brać...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co mogło spowodować pozytywny wynik testu na narkotyki?

Nie brałam narkotyków, a test wyszedł pozytywny. Od roku mam implant antykoncepcyjny a dzisiaj rano wzięłam suplementy diety glukozamine, magnez, wapń...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Barbara Porębska www.przeciwwaga.pl

Czy długotrwałe przyjmowanie wapnia może prowadzić do uszkodzenia nerek?

czy długotrwale przyjmowanie wapnia na skutek tężyczki powstałej po usunięciu tarczycy możne prowadzić...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy te badania mogą przemawiać za tężyczką?

badanie określenie poziomu wapnia zjonizowanego i wynik badania 1,23 mmol/L norma laboratoryjna...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co może oznaczać sztywnienie twarzy?

Dzień dobry, Mam tężyczkę stwiwrdzona w lutym.biorę suplementy diety d ,magnez...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Wiesław Łuczkowski

Czy taki wapń jest powodem do zmartwień?

Czy wapń zjonizowany na poziomie 1,33 (kiedy norma laboratoryjna wynosi 1,10-1,30) jest powodem do zmartwień? Czy powinnam wykonać dodatkowe badania? Miałam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy są inne przyczyny tężyczki?

Dzień dobry, stwierdzono u mnie tężyczkę na podst. wyniku badania EMG. Wapń, magnez,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Bartłomiej Grochot

Czy branie tych suplementów nie wpłynie na wynik badań?

witam serdecznie pisze do panstwa poniewaz od dluszego czasu mam problemy z lysieniem na glowie i z tego powodu wybralem sie do trychologa ktury zbadal...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Co mam dalej robić z tymi wynikami?

Od wieku nastoletniego nie mogę przytyć, niezależnie od diety...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Bartłomiej Grochot

Czy córcia ma nietolerancję laktozy?

Witam; Zrobiłam kał badanie ogolne dla mojej 4 mies.corki i wyszło liczne bakterie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy takie pierwiastki z wody mają słabą przyswajalność?

Dzień dobry-pisałem dość dawno temu i nie mam odpowiedzi ale być może niedokładnie zadałem pytanie-pisałem wtedy poprzednio do Was bo tak mi napisał jeden...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co może znaczyć wapń w nerkach?

Witam. Ostatnio miałam robione USG pęcherza i wykryto u mnie wapń w nerkach. Czego to może być przyczyną?i czy można to wyleczyć dieta?? Badania krwi...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

O czym świadczą takie wyniki u mojej mamy?

Moja Mama dostała wyniki: Mocznik 113,90mg/dl Kreatynina 2,17 eGFR 21,76 Potas 5,28 Wapń całkowity 10,21 Parathoon 198,70 O czym świadcza takie...

O czym dokładnie świadczą te wyniki krwi?

Witam proszę o interpretację następujących wyników badań krwi: Witamina...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

W jaki sposób można obniżyć poziom wapnia we krwi dietą?

Córeczka 2.5 roku wynik poziomu wapnia we krwi 2.65 mmol/l norma wg laboratorium 2.17-2.44. Poziom wit D3 67 norma >75. Czy są powody do zmartwienia...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Bartłomiej Grochot

Jak powinnam suplementować magnez i wapń?

witam, Mam tezyczke I niedobor magnezu w erytrocytach oraz obnirzony wapn zjonizowany. Jka powinnam suplemantowac magnez I wapn?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska
Patronaty
Ważne tematy