Właściwości kwasów omega-3
Kwasy omega-3 są bardzo ważnym składnikiem, który powinien być obecny w naszej diecie. Istotnych informacji nt. właściwości i zastosowaniu ich w medycynie udziela dr Leszek Walentynowicz, lekarz rodzinny.
Witam, rabarbar zawiera niewielkie ilości fruktozy i może być stosowany w niewielkich ilościach w diecie bez fruktozy, wszystko jednak zalezy od indywidualnej tolerancji.
Rabarbar to tylko 5 g węglowodanów na 100 g produktu, to mało, podobnie jak w jogurcie. nie powinno to negatywnie wpłynąć na dietę.
Rabarbar jest owocem o małej zawartości cukru więc w niewielkich ilościach moze się bez problemu pojawiać w diecie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zamiana fruktozy na stewię – odpowiada Mgr inż. Magdalena Kubik
- Spożywanie kiwi a cukrzyca – odpowiada Lek. Krzysztof Marzec
- Czy można jeść banany przy nietolerancji fruktozy? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Fruktoza w diecie niemowląt – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Banan w diecie redukcyjnej – odpowiada Dr Anna Brinken
- Czy po przebytym OZT I PZT można spożywac cukry glukoza,fruktoza, ksylitol i manitol? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Dieta redukcyjna a spożywanie dżemu i miodu – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy można utyć od jedzenia śliwek? – odpowiada Mgr inż. Barbara Dąbek
- Spożywanie owoców w czasie diety – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Węglowodany w diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Estera Durbacz
artykuły
Czy dieta Smacznie Dopasowana to najprostsza w stosowaniu dieta w Polsce?
Karolina schudła 23 kilogramy i podzieliła się z n
Dieta w cukrzycy - węglowodany, cukry, tłuszcze, białko
Nie jesteśmy skazani na cukrzycę. Oprócz predyspoz
Owoce a cukrzyca (WIDEO)
Osoby z cukrzycą powinny unikać owoców Chcąc rozp