witam, moze byc chleb na zakwasie ale tzreba sprawdzic czy jest on rzeczywiscie w 100% wypiekany tylko na zakwasie, a najlepiej piec samemu, moze juz nie wrocic tolerancja na drozdze niestety.
Witam, w przypadku nietolerancji drożdży wszystko zależy od stopnia nietolerancji. Najczęściej po odpowiednim okresie nie spożywania (czas zależy do stopnia) ,można powoli wprowadzać produkt do diety,jednak stopniowo i ostrożnie. Jeżeli mówimy o nietolerancji Ig-E niezależnej. W przypadku alergii należy drożdże usunąć z diety na stałe.
Chleb na zakwasie nie powinien wywoływać dolegliwości.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy chleb zawierający drożdże szkodzi? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Spożywanie drożdży podczas diety przeciwgrzybiczej – odpowiada Roma Wojtewicz
- Podejrzenie nietolerancji glutenu – odpowiada Mgr Marzena Wiśniewska
- Nietolerancja pokarmowa i wybór produktów spożywczych – odpowiada Mgr Daria Jaroszewska
- Nietolerancja laktozy i pszenicy – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Czy osoba z nietolerancją laktozy nie może przytyć? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jakie pieczywo podawać dziecku? – odpowiada Dr Anna Brinken
- Badanie nietolerancji mleka u dziecka – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Czy można jeść banany przy nietolerancji fruktozy? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Spożywanie chleba na kolację w diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Nie jesz pieczywa? To duży błąd
Niedoceniane pieczywo Polacy jedzą coraz mniej pie
Diagnostyczna dieta eliminacyjna - na czym polega i kiedy stosować?
Diagnostyczna dieta eliminacyjna dedykowana jest p
Revalid Hair Complex - skład, działanie, stosowanie i dawkowanie
Revalid Hair Complex to suplement diety zawierając