Indeks glikemiczny potraw

Z pewnością każdy z nas słyszał o indeksie glikemicznym potraw. Ale czy wiemy, czym to tak naprawdę jest? Obejrzyj film i dowiedz się więcej na ten temat.

Ogranicza się dodawanie tłuszczów do potraw, dieta ma być niskotłuszczowa, w zależności od indywidualnej tolerancji podaje się odpowiednie ilości surowych warzyw i owoców. Jeśli nie są tolerowane to tylko gotowane.
Odpada smażenie potraw, wszystko powinno być lekkostrawne.

0
Ewa Kozłowska Dietetyka, Warszawa
82 poziom zaufania

Witam serdecznie,

zalecana jest dieta niskotłuszczowa, normobiałkowa regulująca prawidłową masę ciała. Alkohol wykluczony.

Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty