Właściwości kwasów omega-3
Kwasy omega-3 są bardzo ważnym składnikiem, który powinien być obecny w naszej diecie. Istotnych informacji nt. właściwości i zastosowaniu ich w medycynie udziela dr Leszek Walentynowicz, lekarz rodzinny.
Witam,
zalecam wprowadzenie odpowiednio zbilansowanej diety, w celu dostarczenia wszystkich niezbędnych witamin oraz składników mineralnych. Warto wykonać badania, w celu sprawdzenia stanu odżywienia organizmu oraz Pana zdrowia. Osłabienie może być przyczyną wielu schorzeń np. nadczynności lub niedoczynności tarczycy, niedoborów żelaza, magnezu lub wapnia, a także chorób układu nerwowego.
Pozdrawiam,
Magdalena Borowiec
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Suplementacja magnezu, wapnia, żelaza i cynku – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Jakie właściwości ma sezam? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Samoistne ruszanie się skóry czy mięśni między brwiami nad nosem – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Białe przebarwienia na paznokciach u 25-latka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Dieta bezmleczna podczas karmienia piersią a wskazania do suplementacji wapnia – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Jaka dieta dla 25-latka o wadze 124 kg? – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Czy niedobór witaminy D może powodować osłabienie? – odpowiada Mgr Magdalena Maciejewska
- Czy powinnam zażywać wapń i witaminy? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Ile powinna jeść osoba o wadze 69 kg? – odpowiada Mgr Paulina Zdanowicz
- Czy wybór wody ma jakieś znaczenie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Minerały w jedzeniu - jakie produkty są bogate w minerały?
Minerały w jedzeniu są niezbędne do prawidłowego f
Biodostępność, czyli przyswajalność - czym jest i jak można ją poprawić
Biodostępność to termin, który tylko brzmi na trud
Co utrudnia wchłanianie minerałów?
Minerały w codziennej diecie By organizm prawidło