Grejpfrut na odporność
Składnikami pożywienia pozwalającymi niwelować opisywane przez Panią uczucie głodu są źródła długoprzyswajalnych węglowodanów - a więc przede wszystkim pełnoziarniste produkty zbożowe. Włączenie do diety płatków zbożowych i kasz (jaglana, gryczana, jęczmienna, ryż brązowy) oraz pieczywa pełnoziarnistego powinno pomóc w rozwiązaniu Pani problemów. Ponadto uczucie głodu niezależnie od rodzaju spożywanych produktów może się utrzymywać jeżeli produkty nie pokrywają Pani zapotrzebowania na energię. Radziłabym się więc skonsultować ze specjalistą i ustalić jakie modyfikacje można wprowadzić w diecie aby była ona pełnowartościowa i zabezpieczała wszystkie potrzeby Pani organizmu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Napady głodu i obsesyjne myślenie o jedzeniu – odpowiada Roma Wojtewicz
- Co jest przyczyną uczucia ciągłego głodu? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jak usprawnić pracę jelit i wypróżnianie? – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Stosowanie kasz przy odchudzaniu – odpowiada Eliza Gosławska
- Co zrobić, żeby rano wypróżniać się? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Ciągłe uczucie głodu przy cukrzycy – odpowiada Mgr inż. Ola Kilen-Zasieczna
- Godzinowe rozłożenie posiłków podczas dnia na diecie – odpowiada Eliza Gosławska
- Czy mogę spożywać te produkty chorując na hemoroidy? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Co oznacza ciągły apetyt na jedną rzecz? – odpowiada Mgr inż. Aleksandra Kilen-Zasieczna
- Przykład kolacji dla wegetarianki – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz