Ciągłe uczucie głodu u wegetarianki

Pomocy! Jestem ciągle głodna! jem np na śniadanie twaróg z warzywami i 2 jaja na twardo do tego 2 łyżki otrębów ,ale po szybkim czasie odczówam głód ,a na drudi śniadanie mleko np 150 ml i pół banana na obiad omlet z otrębów i mleka do których daje twaróg i warzywa ,ale wieczorem dopada mnie straszny głód ,że masakra! jestem wegeterianka i przewaznie jem tylko nabiał warzywa i owoce.Mam pytanie czy zupy mnie bardziej nasycą?i co do nich dodawać ,żeby mnie trzymały na długo? po 30 jestem już.
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Składnikami pożywienia pozwalającymi niwelować opisywane przez Panią uczucie głodu są źródła długoprzyswajalnych węglowodanów - a więc przede wszystkim pełnoziarniste produkty zbożowe. Włączenie do diety płatków zbożowych i kasz (jaglana, gryczana, jęczmienna, ryż brązowy) oraz pieczywa pełnoziarnistego powinno pomóc w rozwiązaniu Pani problemów. Ponadto uczucie głodu niezależnie od rodzaju spożywanych produktów może się utrzymywać jeżeli produkty nie pokrywają Pani zapotrzebowania na energię. Radziłabym się więc skonsultować ze specjalistą i ustalić jakie modyfikacje można wprowadzić w diecie aby była ona pełnowartościowa i zabezpieczała wszystkie potrzeby Pani organizmu.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty