Witam,
Warzywa i owoce są bardzo ważne w diecie każdej z płci. Jednak powinno, to być bardziej zbilansowane niż w Pana diecie. Pytanie, co Pan chce osiągnąć poprzez taki sposób spożywania warzyw i owoców, jeżeli jest to redukcja masy ciała, to z pewnością zauważy Pan efekty, jednak śmiem twierdzić, że jeśli wróci Pan do tradycyjnego jedzenia kilogramy wrócą. W jadłospisie ważną rolę pełnią śniadania, to paliwo dla naszego organizmu na cały dzień, zwłaszcza teraz w sezonie jesienno zimowym powinno być przede wszystkim ciepłe i bogate w węglowodany złożone. Jabłko, papryka i pozostałe są idealne na II śniadanie. W sezonie jesienno zimowym jedzenie przez Pana tego typu śniadań spowoduje wychłodzenie organizmu oraz paradoksalnie większą podatność na infekcje.
Jeżeli jest Pan zainteresowany jadłospisem spersonalizowanym, to zapraszam http://dbamodiete.pl/dieta-on-line/
Witam!
Dokładne, indywidualne zalecenia żywieniowe mogą być podane po zebraniu wywiadu żywieniowo-chorobowego. Wskazówki żywieniowe znajdują się na mojej stronie http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Stosowanie diety warzywno-owocowej przez 3 tygodnie – odpowiada Mgr Magdalena Bugaj
- Jaka dieta i ćwiczenia przy nadwadze u 20-latka? – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Dieta odpowiednia dla 34-letniego mężczyzny – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Wprowadzenie dużej ilości ciemnych owoców i warzyw do diety – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Skuteczność diety warzywno-owocowej – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
- Czy osoby będące na diecie warzywno-owocowej potrzebują mniejszych dawek leków? – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Dieta odchudzająca dla 21-latka – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy taki sposób jedzenia jest dobry, aby zdrowo schudnąć? – odpowiada Mgr inż. Ola Kilen-Zasieczna
- Odżywianie po diecie warzywno-owocowej – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Dieta na wzmocnienie organizmu – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
artykuły
Zapobieganie grypie
Wirus grypy atakuje w okresie jesienno-zimowym. Wł
Mniej smalcu, więcej oliwy z oliwek. Jak zmieniło się nasze podejście do przyjemności z jedzenia?
Częściej sięgamy dziś po pieczywo pełnoziarnis
Owoce i warzywa wzmacniające odporność
Urozmaicona dieta Sezon zachorowań na przeziębieni