Zapytaj lekarza

7 4 0 , 1 1 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Autoimmunologiczne zapalenie wątroby: Pytania do specjalistów

Czy osoba z podejrzeniem autoimmunologicznego zapalenia wątroby może stosować maść z kasztanowca?

Witam. Moja mama ma podejrzenie autoimmunologicznego zapalenia wątroby, poza tym nadciśnienie płucne, niedomykalnosc zastawki, migotanie przedsionków....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jak leczyć autoimmunologiczne zapalenie wątroby u 44-latki?

Od roku choruje na autoimmunologiczne zapalenie watroby.wdrozono sterydoterapie i immunosuprescje w postaci encorton i azathiopryny(w dawkach 50 mg encorton...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Wykluczone wirusy A, B i C, autoimmunologiczne zapalenie wątroby

Witam, Mam podwyższone enzymy ALT (40-70), AST (50-80), CK (700-1800), LDH (~450). Wykluczone wirusy A, B i C, autoimmunologiczne zapalenie wątroby,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Autoimmunologiczne zapalenie wątroby u 10-latka

Moj 10-letni syn ma stwierdzona chorobe autoimmunologiczna watroby( jej zapalenie).Dostaje na to leki m.in.Azatiopryne.Moje pytanie czy mozna ten lek odstawic...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Możliwość zajścia w ciążę przy chorobie AIH

Witam. Od 5 lat choruję na AIH. Na poczatku biopsja wykazala stopien 4, druga biopsja 3 a teraz 3/4....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy stosując ten lek mogę zacząć starania o dziecko?

Witam. Od 3 lat biorę encorton 10 mg na dobę, z powodu autoimmunologicznego zapalenia wątroby. Jestem już po 30 i bardzo chciałabym urodzić dziecko, czy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Subkliniczne Hashimoto z bardzo dużą ilością ATPO

Hepatologia, AZW Czy wielokrotny poprawny wynik AST i ALT lub nieznacznie podwyższony (AST zawsze w normie, ALT od 24 do 39 przy normie 34) oraz ujemny...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Czy przy autoimmunologicznym zapaleniu wątroby mam odstawić antybiotyk?

Witam, Choruje na autoimmunologiczne zapalenie watroby. Choroba jest w stanie wyrównanym. Ostatnio z racji zabiegu u chirurga stomatologa zostal mi przepisany...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Autoimmunologiczne zapalenie wątroby

Mam pytanie. Mam napisane w wypisie że to autoimmunologiczne zapalenie wątroby a pod tym tak: K75.2 -inne zapalenie choroby wątroby ; nieokreślone odczynowe...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Izabela Ławnicka

Czy można ustrzec się przed zapaleniem wątroby?

U mojej babci w wieku 82 lat wykryto marskość wątroby w II stadium. Wcześniej badania...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jakie objawy daje Autoimmuno hepatitis?

Witam Jakie objawy moze dawac tzw. Autoimmunohepatitis i jakie wartosci sa podwyzszone przy tym schorzeniu. Jakie badanie go potwierdza. Bardzo prosze...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Lek. Aleksandra Witkowska
Dr n. med. Diana Kupczyńska

Po jakim czasie Imuran zostanie całkowicie wydalony z organizmu?

Ile czasu musi upłynąć, żeby po odstawieniu, azatiopryna (Imuran) została całkowicie wydalona z organizmu? Lek był stosowany przez rok (50mg/dzień) w związku...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy z tą chorobą wątroby mogę mieć tatuaż?

Od 9 lat choruje na autoimmunologiczne zapalenie wątroby. 5 lat temu zakończyłam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Diana Kupczyńska
Patronaty
Ważne tematy