Zapytaj lekarza

1 , 0 2 9 , 5 5 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Endokrynologia: Pytania do specjalistów

Co oznacza wynik USG tarczycy u 35-latki?

Witam, proszę o opinie. Mam 35 lat i na usg tarczycy wyszlo że jest prawidlowo położona , płat prawy (4,3 cm )3 a lewy (2,4 cm)3 . Grubosc cieśni 2,5...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Bartłomiej Grochot

Czy te badania laboratoryjne mogę uznać za właściwe?

Mężczyzna lat 29 Daniel Chciałbym zinterpretować wyniki moje badań laboratoryjnych z krwi...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy te wyniki hormonalne budzą niepokój?

Proszę o pomoc w interpretacji wyników badań (kobieta, 25 lat). TSH - 2,42 FT3 - 3,18

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy Inofem pomaga przy chorobie PCOS?

Inofem. Czy mi pomoże przy chorobie PCOS Oraz czy wyreguluje mi miesiączkę

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Kiedy wykonać badanie makroprolaktyny?

Czy badanie makroprolaktyny wykonuje się w jakimś określonym dniu cyklu tak jak w przypadku prolaktyny?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy takie zażywanie leku wpływa na jego działanie?

Dzień dobry. Z uwagi na nadczynność tarczycy od 2 tygodni przyjmuję lek thyrozol (raz dziennie 5 mg). Wyczytałam, że należy go zażyć rano, po śniadaniu....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Jakie badania mogę wykonać, aby sprawdzić, czy syn jeszcze urośnie?

Moj syn ma 14 lat i 155 cm ,waga 39 kg . Jakie badania mam wykonac ,aby sprawdzic ,czy jeszcze urosnie i co moge zrobic ,aby mu pomóc.Jest zdołowany tym,ze...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jak mam odczytać te wyniki hormonalne?

witam , dzisiaj odebrałam wyniki prolaktyny (12,96 ) a zakres z labolatorium 4,78-23,30 , progesteron 0,203 ng/ml faza folikularna -zakres referencyjny...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co znaczy ten wynik histopatologiczny po usunięciu tarczycy?

Witam poproszę o przetłumaczenie wyniku histopatologicznego po usunięciu tarczycy struma multinodularis...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Co mogą znaczyć takie migotanie przedsionka i duszności?

Robilam holtera mam migotanie przedsionek do tego nie mam okresu prawdopodobnie mam problem z tarczyca od jakiegoś czasu czuje jak by mnie dusilo nie wiem...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy to jest prawidłowy wynik progesteronu?

Witam Jestem w 14 dniu cyklu, po pierwszej miesiączce po poronieniu. poroniłam 6 tygodni temu w I trymestrze. Dziś zrobiłam badanie progesteronu, które...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Kiedy zacznie działać ten lek?

Witam, od 11 dni biore Euthyrox 25mg ,TSH-5 i anty TPO-80.Kardiolog powiedział że id tej strony jest wszystko ok. Strasznie męczy mnie skaczący puls z...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co dokładnie oznaczają u mnie takie hormony?

MAM 47LAT. TSH-2,450, FT4-13,67, FT3-4,88,P/CIAŁA PERO-10,2, P/CIAŁA TYRE-13,2

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Dlaczego mam opuchniętą szyję po usunięciu tarczycy?

Witam.2 miesiace temu mialam calkowicie usunieta tarczyce. Od paru dni jedna strona szyi jest opuchnieta a szyja ,cala ta strona boli coraz bardziej i...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Bartłomiej Grochot

Co oznacza taki wynik hormonów?

Witam,mój wynik 17oh progesteron wynosi 2,31 ng/ml , co to oznacza?pozdrawiam.

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy ten wynik tsh mam uznać za dobry?

Witam czy wynik dla 25 łatki tsh wynosi 0,847 jest prawidłowy?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Ile nie można pić alkoholu po terapii jodem?

Jak długo po terapii jodem radioaktywnym nie można pić alkoholu? Jest to istotne pytanie dla mnie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Bartłomiej Grochot

Dlaczego po odstawieniu antykoncepcji wypadają włosy?

Witam, brałam tabletki antykoncepcyjne 8 lat, po odstawieniu zrobiłam badania hormonalne...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Jak powinnam odczytać moje hormony?

Proszę o interpretacje wyników ATG 430,2, ATPO 58, TSH 4,24, FT3 3,19, FT4...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy na podstawie tych wyników powinnam dalej diagnozować się pod kątem chorób tarczycy?

Witam, mam 26 lat przyjmuję od ok 4 lat antykoncepcję hormonalną (wcześniej Vibin Mini, teraz Vibin). Wybrałam się na własną rękę na badania tarczycy....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska
Strefa Kobiety
Ważne tematy